Diettherapy | DİYET YAPAN KİŞİLERİN BAŞARISI NASIL BALTALANIR?
Diettherapy Beslenme ve Diyet Danışmanlık Merkezi’nde zayıflama, kilo alma, çocukluk çağı obezitesi, adölasan obezitesi, hamilelik ve emziklilik döneminde beslenme, kronik hastalıklarda beslenme, yeme bozukluklarında davranış değişikliği tedavisi ve kurumsal danışmanlık üzerine hizmetler sunulmaktadır.
diyet, beslenme, diyetisyen, beslenme danışmanlık, zayıflama, sağlık, kilo kontrolü, kilo alma, obezite, yeme bozukluğu, diettherapy, diyet terapi, ankara
894
post-template-default,single,single-post,postid-894,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

DİYET YAPAN KİŞİLERİN BAŞARISI NASIL BALTALANIR?

Son günlerde kafama en çok takılan konulardan birini bugün sizinle paylaşmak istedim.Konumuz zayıflama sürecinde başarıya ulaşan danışanlarıma çevresinin gösterdiği farklı tutumlar.

BAŞARI, BAŞARMAK… Bu kelimeleri içimizden seslendirmek bile göğsümüzü kabartmaya yetiyor aslında.Peki, şimdi bu göğsümüzün kabardığı anları hayal edelim.Aslında gerçekten istediğiniz adıma ulaştığınız için mi kabarıyor göğsünüz yoksa insanların sizinle gurur duyması mı kabartıyor göğsünüzü?Belki de ikisi de değil.Gözlemlediğim kadarıyla başarımızı anlatabilmek, ondan bahsedebilmek, ailemizin arkadaşlarımızın başarımızı sahiplenmesi bizim göğsümüzü kabartan.Bir şeyi başardık mı hemen en yakınlarımıza koşarız değil mi?Kısacası başardıkça mutlu olmak isteriz, mutlu olmak için başarmak isteriz.Ancak genelde başarısını paylaşmaya çalışan insanların oldukça yalnız olduklarının farkına vardım.

Başardıklarımızı paylaşırken genelde çevremizde üç tip insan ile karşılaşırız:

Birinci tip, GAZ VERİCİLER:

“Helal be ! Sen daha neler neler yaparsın, yürü be! “ tarzı cümleleri sıklıkla bize söyleyenlerdir.Fark ettiğim kadarıyla aslında bu tip insanlar bizi diğer başarılardan uzaklaştıran kişilerin başında geliyorlar.Çünkü bu kişilere ne kadar kulak kabartırsak ileride yaşayabileceğimiz başarısızlıklarda yere düşüşümüz o kadar sert olacak.

İkinci tip, MEMNUNİYETSİZLER:

Yaptıklarımızın değerini bilmeyen, asla takdir etmeyen, başardıklarımızın aslında hiçbir şey olduğunu iddia edenlerdir bunlar.Birinci tiplemeye göre daha az tehlikelidirler aslında.Bizleri bazen hırsımızın da desteği ile daha fazlasına doğru itebilirler.Başarmak istiyoruz çünkü mutlu olmak istiyoruz.İkinci tiplememiz bizi bazı durumlarda başarıya sürüklese de mutluluğa asla götüremeyecektir.Tabii ki bu iyi senaryomuz.Memnuniyetsiz insanlar tarafından etrafı sarılmış insanların büyük bir bölümünün başarı yolundan erkenden saptığını söylemek hiç de güç olmasa gerek.

Ve üçüncü tip, İLHAM VERİCİLER:

Daha ender bulunan insanlardır.Bu insanlar desteklemeyi ve pozitif eleştirmeyi bilirler.Bize her anımızda güç verirler.Ve bu insanları en çok başarısız anlarımızda görürüz diğerlerinin aksine.Ellerini bize ilk uzatan onlardır her zaman..Ya da başarıya bizi taşıyanlardır.Birlikte yol aldığımız kişilerdir. Ya da yön gösterenlerdir.

Bana göre başarı; başarılı olmaya çalışmakla değil, güç ve ilham verici bir insan olmakla elde ediliyor.Başarılı olabilmek için de çevremizi başarıya itmemiz gerekiyor.

Tags: