Diettherapy | Yoga Zayıflatır mı?
Diettherapy Beslenme ve Diyet Danışmanlık Merkezi’nde zayıflama, kilo alma, çocukluk çağı obezitesi, adölasan obezitesi, hamilelik ve emziklilik döneminde beslenme, kronik hastalıklarda beslenme, yeme bozukluklarında davranış değişikliği tedavisi ve kurumsal danışmanlık üzerine hizmetler sunulmaktadır.
diyet, beslenme, diyetisyen, beslenme danışmanlık, zayıflama, sağlık, kilo kontrolü, kilo alma, obezite, yeme bozukluğu, diettherapy, diyet terapi, ankara
877
post-template-default,single,single-post,postid-877,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Yoga Zayıflatır mı?

Yoga, Türkiye’de ve dünyada çok sömürülen bir konu oldu maalesef.Artık şunu çok iyi biliyoruz ki yoga veya herhangi bir spor disiplini, tek başına zayıflatmaz. İdeal vücut için spor ve sağlıklı beslenme muhakkak bir arada olmalıdır. Doğru hedef sadece zayıflamak değil, fit bir görünüme de sahip olmaktır. Bunu bir yaşam biçimi haline getirirsek daha kalıcı olur. İstediğin kadar spor yap; doğru beslenmezsen, su içmezsen faydasını göremezsin.

Yoga sağlıklı bir diyet programı ile beraber kilo vermeye yardımcı olabilir.Kişiye özel doğru spor programları kilo vermek için muhakkak gereklidir.Ama yoga yalnızca spor değildir. Aynı zamanda bir felsefesi vardır.Tam bir meditasyondur.Yoga yaparken yalnızca vücudunuz değil, kalbiniz ve beyniniz de değişir.Yoga sayesinde beden ulaşacağı en sağlıklı forma kavuşur.Yoganın sadece vücut ölçülerimizle ilgisi yoktur.Mental bir şeydir.Yogada niyetiniz neyse odur, kalbiniz neyse odur.Bunu başka hiçbirşeyde bulamazsınız. Yogayı disiplinle planlı bir şekilde yaparsanız ve kararlı olursanız bütün hayatınız değişir ve daha başarılı olursunuz.

Sadece yoga ile kasların uzunlamasına çalışması sağlanarak vücutta sıkılaşmaya neden olabiliriz. Kiloda değişiklik olmadan kişi sıkılaşabilir hatta bir beden incelebilir. Ama sadece yoga ile kilo veremeyiz. Çünkü yogada uygulanan egzersizlerde çok ciddi bir enerji kaybı olmaz. Bu nedenle tek başına kilo verdiremez ancak kilo verme yöntemlerini destekleyen bir egzersiz uygulaması olarak düşünülebilir.

Tabi ki bilinçli olarak yapılırsa yoga toksinlerden arınmayı sağlar, kas iskelet sistemini iyileştirir ve stresi azaltır.

Ayrıca yoga çakralar üzerine bir sistemdir. Doğru nefes alma tekniklerini öğretir. Doğru nefes alımıyla vücuda sağlıklı oksijenin hücrelere doğru gitmesini sağlar. Doğru oksijenin hücre içine kabulü ile de yağ yakımı hızlanır.