Diettherapy | Sabah Aç Karnına İçilen Ilık Limonlu Su veya Sirkeli Su Zayıflatır mı?
Diettherapy Beslenme ve Diyet Danışmanlık Merkezi’nde zayıflama, kilo alma, çocukluk çağı obezitesi, adölasan obezitesi, hamilelik ve emziklilik döneminde beslenme, kronik hastalıklarda beslenme, yeme bozukluklarında davranış değişikliği tedavisi ve kurumsal danışmanlık üzerine hizmetler sunulmaktadır.
diyet, beslenme, diyetisyen, beslenme danışmanlık, zayıflama, sağlık, kilo kontrolü, kilo alma, obezite, yeme bozukluğu, diettherapy, diyet terapi, ankara
739
post-template-default,single,single-post,postid-739,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Sabah Aç Karnına İçilen Ilık Limonlu Su veya Sirkeli Su Zayıflatır mı?

Bir nevi destan gibi dilden dile dolaşan, limonlu su yağ yakar veya elma sirkesi zayıflatır mı?Zayıflama konusunda doğru bilinen yanlışlardan işte biri daha; Sabahları aç karnına ılık limonlu veya sirkeli su içmenin tek başına zayıflatıcı bir etkisi yoktur.

Limon, özellikle C vitamini bakımından oldukça zengindir. C vitamininin vücuttaki yağın metabolize edilmesinde rol oynadığını düşündürecek bazı araştırmalar vardır. C vitamini, yağ oksidasyonu için ihtiyaç duyulan karnitin üretimi (vücudun yağları yakması ve enerji artışı) için gereklidir,

“Amerikan Klinik Beslenme Dergisinde” yayınlanan bir araştırma da C vitaminin tek başına zayıflatıcı etkisinin olmadığını ancak egzersiz sırasında yeterli C vitamini tüketenlerin yağ yakımının daha iyi olduğunu göstermiştir.

Limon ile ilgili bu bulgular oldukça ilginç olsa da, kilo kaybına yardımcı olma fikrini tamamen desteklemez. Yoksa tüm dünya salgın hastalık halinde şişmanlıyor iken harika olmaz mıydı limon suyu ile bu işi çözmek?

Gelelim sirke konusuna; Sirkenin zayıflamaya etkisini değil ama diyabet hastaları için mucizevi etkisinden konuşsak daha faydalı olacaktır.Aslında sirkenin anti-glisemik etkisinden net olarak bahsedilebilir. Yapılan bazı çalışmalara göre sirke, nişastanın bir kısmının sindirilmesini önlemekte ve bu da kan şekerinin hızlı yükselmesini engellemektedir. Dolayısıyla sirke, şeker hastalığını ve dolayısıyla kan şekerini kontrol altına almaya yardımcı olmaktadır.

Ve sonuç olarak sabah aç karnına içilen limonlu su veya sirkeli su ile yağların erimediğini de bir kez daha hatırlatalım….