Diettherapy | Sevgililer Gününe Özel
Diettherapy Beslenme ve Diyet Danışmanlık Merkezi’nde zayıflama, kilo alma, çocukluk çağı obezitesi, adölasan obezitesi, hamilelik ve emziklilik döneminde beslenme, kronik hastalıklarda beslenme, yeme bozukluklarında davranış değişikliği tedavisi ve kurumsal danışmanlık üzerine hizmetler sunulmaktadır.
diyet, beslenme, diyetisyen, beslenme danışmanlık, zayıflama, sağlık, kilo kontrolü, kilo alma, obezite, yeme bozukluğu, diettherapy, diyet terapi, ankara
522
post-template-default,single,single-post,postid-522,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Sevgililer Gününe Özel

14 Şubat Sevgililer Günü’nde sevgilinizle geçireceğiniz romantik akşam yemeğinin hem sağlıklı hem de lezzetli olabilir. Sevgililer günü gibi özel günlerde de sağlıklı seçimler yapmak veya sağlıklı yemekler pişirmek mümkün.İşte bir kaç öneri:

RESTORANTA GİDİYORSANIZ;

İştah açıcı olarak kızartma ürünler yerine hafif bir peynir tabağı siparişi verebilirsiniz.

Ara sıcaklar kısmını geçerek salata siparişi verebilirsiniz.Yalnız salata sosları konusunda hassas olmalısınız.

Ana yemek olarak ızgara bonfile, tavuk veya balık siparişi verebilirsiniz. Yanında ızgara veya buharda pişmiş sebze isteyebilirsiniz.

Meze tercihiniz olacaksa kızartılmış mezeler yerine, peynir, yoğurtlu mezeler, patlıcan salatası, ezme gibi daha hafif ve sağlıklı mezeleri tercih edin.

Menüde sıra tatlıya geldiğinde sütlü tatlı veya meyve tatlılarını sipariş vermek daha sağlıklı olacaktır.

Alkollü içecek tüketecekseniz şarap tercih edin.

Ertesi günü mutlaka bol su içmeye özen gösterin.

EVDE KUTLUYORSANIZ;

İştah açıcı olarak küçük bir peynir tabağı hazırlayın.

Birkaç çeşit salata hazırlayın. Örneğin yeşil salata ve ızgara sebze salatası gibi.

Menünüzü yaratırken fırında veya ızgarada pişirebileceğiniz bir ana yemek seçin.

Ana yemeğin yanında servis etmek için haşlanmış, buharda pişmiş veya fırınlanmış sebzeler hazırlayın.

Günün konseptine uygun kırmızı besinleri,( kırmızı biber, çilek, kırmızı fasulye, kırmızı soğan , domates vb. ) vitamin, lif ve antioksidan deposu olduklarından menünüzde bulundurmaya özen gösterin.

Tatlı için düşük kalorili romantik bir seçenek hazırlayabilirsiniz. Örneğin eritilmiş bitter çikolataya batırılmış meyveler lezzetli ve baş döndüren bir seçenek olabilir.

Düşük kalorili tatlı seçeneği olarak elma ya da ananası fırınlayıp, üzerine tarçın ekleyebiliriz ya da az yağlı yoğutla meyveleri blenderdan geçirip bir smoothie hazırlanabilir .

Ekmeği küçük bir sepette bulundurun. Sofrada ekmeğin fazla miktarda bulunması yemek uzun süreceği için fazla ekmek tüketmeniz anlamına gelebilir.

Alkollü içecek tüketecekseniz şarap tercih edin.

Ertesi günü mutlaka bol su içmeye özen gösterin.

Son olarak bu romantik gecede çok kaçırsanız bile suçlu hissetmeye gerek yok . Ertesi gün hafif beslenerek ve egzersizi arttırarak yine dengeyi korumuş olursunuz.

Sevgi verdikçe çoğalan tek hazinedir…Aşkı hissedebilen herkesin 14 Şubat ı kutlu olsun…