Diettherapy | Kuru Kayısı
Diettherapy Beslenme ve Diyet Danışmanlık Merkezi’nde zayıflama, kilo alma, çocukluk çağı obezitesi, adölasan obezitesi, hamilelik ve emziklilik döneminde beslenme, kronik hastalıklarda beslenme, yeme bozukluklarında davranış değişikliği tedavisi ve kurumsal danışmanlık üzerine hizmetler sunulmaktadır.
diyet, beslenme, diyetisyen, beslenme danışmanlık, zayıflama, sağlık, kilo kontrolü, kilo alma, obezite, yeme bozukluğu, diettherapy, diyet terapi, ankara
495
post-template-default,single,single-post,postid-495,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Kuru Kayısı

Kuru kayısı bakır,demir,fosfor,kalsiyum,magnezyum,potasyum ve sodium gibi mineraller A,B1,B2,B3,B6 gibi vitaminlerden zengindir.Ayrıca turuncu rengini veren bir antioksidan olan betakarotenden de zengindir. Kuru kayısı da ki bağışıklık sistemini arttıran betakaroten oranı taze kayısıdan yüksektir.
Kuru kayısının içerdiği yüksek oranda potasyum,kalsiyum ve sodyum nedeniyle kalbi güçlendirip dolaşım bozukluklarını düzenlemektedir.İçerdiği yüksek oranda demir, hemoglobin üretimine yardımcı olur.Bu nedenle kansızlığın tedavisinde çok önemli bir rol oynar. A vitamini deposu olmasından dolayı egzama,akne, güneş yanığı ya da soğukta tahriş olan cilt gibi sorunlarda ve görme fonksiyonlarını güçlendirme de kuru kayısının faydası büyüktür.Kuru kayısı içeriğinde ki lif oranıyla bağırsakların çalışmasına olumlu etki yaparak sindirimi kolaylaştırır.Yemekten önce tüketilecek 2-3 adet kuru kayısı bağırsak hareketlerini arttırır. Kuru kayısının içeriğinde ki lifler,kan şekerinin dengeli yükselmesini sağlayarak zararlı maddelerin bağırsakta kalma süresini kısalttıkları için kanserden korunmada faydalı olduğu saptanmıştır.

Ayrıca emzirme döneminde olan anneler eğer günde 1 kase kayısı hoşafı tüketirlerse sütün fazlalaşmasına ve kalitesine büyük etki eder. Kuru kayısı, yaş kayısının içerdiği % 80-95 oranındaki suyun % 10 – 20 oranlarına düşürülmesi ile elde edilirler. Bu ‘kurutma’ işlemi sonrası, C vitamini dışında bütün minerallerin varlığı korunmaktadır. Kayısı kurutulduğunda, kayısının içerisindeki su gittiği için geriye yoğunlaşmış etli kısım kalır.Böylelikle tatları ve porsiyon başına düşen kalorileri artar.Makul ölçülerde yenildiğinde sağlıklı bir ara öğündür.Yine kuru kayısının yoğun şeker içeriğinden dolayı tatlı ihtiyacı için tüketimi idealdir.Kuru meyveleri satın alırken şeker ilavesiz olanları tercih etmeliyiz.Toplam 3 kuru kayısı tüketimiyle bir insanın günlük A vitamini ihtiyacının yarısını karşılayabildiğimizi biliyor muydunuz?

100 gr kuru kayısı 260 kaloridir.