Diettherapy | Tavuk
Diettherapy Beslenme ve Diyet Danışmanlık Merkezi’nde zayıflama, kilo alma, çocukluk çağı obezitesi, adölasan obezitesi, hamilelik ve emziklilik döneminde beslenme, kronik hastalıklarda beslenme, yeme bozukluklarında davranış değişikliği tedavisi ve kurumsal danışmanlık üzerine hizmetler sunulmaktadır.
diyet, beslenme, diyetisyen, beslenme danışmanlık, zayıflama, sağlık, kilo kontrolü, kilo alma, obezite, yeme bozukluğu, diettherapy, diyet terapi, ankara
481
post-template-default,single,single-post,postid-481,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Tavuk

Tavuk eti az yağlı, proteince zengin,ekonomik ve liflerinin kısa oluşu nedeniyle çiğnenmesi ve hazmı kolay bir gıdadır.

Tavuk eti demir, çinko,selenyum gibi mineraller ve B2, niasin, B5, B6 ve B12 vitaminlerinin de kaynağıdır. Sağlıklı bir sinir sistemi için, saç , tırnaklar ve deri sağlığı için,sağlıklı bir bağışıklık sistemi için,kalp sağlığı için ve yaşa bağlı hafıza kayıplarını engellemek için tüketimi önemlidir.Protein bakımından oldukça zengin olan tavuk, çocukların beslenmesinde çok önemlidir. Proteinler,kasların ve organların gelişiminde,özellikle beyin gelişiminde ve büyüme ve gelişmeyi sağlar. Tavuğun hızla büyümesi için verilen hormon ve antibiyotik kullanımı kesinlikle doğru değildir.Hasta olan tavuklara verilen antibiyotikler kesime 14 gün kala kesilir. Düşünün ki 30 bin tavuğu olan bir işletmenin hormon ve antibiyotik uygulaması için istihdam etmesi gereken personel sayısı maliyeti inanılmaz arttırır.Bu işletmeler T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından antibiyotik kalıntıları ve hormon tahlilleri çok ciddi denetlenmektedir.Tavukların 45 günde büyümesi ise kaliteli ırkların seçilip birleştirilmeleri sonucu oluşan ırkların çok hızlı büyümesi ve gelişmesi ile sonuçlandı.Hormona gereksinim olmadan 6 hafta içinde 2.5_3 kg ağırlığına ulaşmaktadır. Organik tavukların paketli tavuklara istinaden daha uzun sürede pişmelerinin nedeni köydeki tavukların uzun süre beslenip,yaşlarının 1 yılı geçmesiyle kas yoğunluğundan ötürü etlerinin sert olmasından kaynaklanıyor.Sadece organik tavuk ve tesis tavuklarının arasında lezzet kıyaslaması yapılabilir.Bizim yapacağımız güvenilir markaları tercih etmemiz olacaktır. Tavuğun pişirme suyuna geçen vitaminler sebebiyle tavuk suyunu dökmeyip çorbalara katabilirsiniz. Tavuk etini ızgarada kömürleştirmeyin, alevle temasını engelleyin, çünkü kanserojen maddeler oluşabilir.

100 gr tavukgöğsünün 114 kalori,23 g protein,1.7 gr yağ ;

100 gr but-kanat-kalça gibi siyah etlerinin ise 237 kalori,16.7 gr protein,18.3 gr yağ

içerdiğini dolayısıyla neden diyet programlarında özellikle tavukgöğsünün önerildiğini şimdi daha iyi anladınız mı?

Tags: