Diettherapy | Karnabahar
Diettherapy Beslenme ve Diyet Danışmanlık Merkezi’nde zayıflama, kilo alma, çocukluk çağı obezitesi, adölasan obezitesi, hamilelik ve emziklilik döneminde beslenme, kronik hastalıklarda beslenme, yeme bozukluklarında davranış değişikliği tedavisi ve kurumsal danışmanlık üzerine hizmetler sunulmaktadır.
diyet, beslenme, diyetisyen, beslenme danışmanlık, zayıflama, sağlık, kilo kontrolü, kilo alma, obezite, yeme bozukluğu, diettherapy, diyet terapi, ankara
478
post-template-default,single,single-post,postid-478,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Karnabahar

Turpgiller ailesinden olan karnabahar kış ayına özgü, yaprakları koyu yeşil, çiçekleri beyaz bir sebzedir.Potasyum,kalsiyum,magnezyum,fosfor, demir, magnezyum mineralleri, niasin,folat,A,C,B1,B2, B6, E ve K vitaminlerini içerir.Rengarenk beslenin deriz biz diyetisyenler.Mor,turuncu,kırmızı,yeşil vs.Genelde beyazdan uzak durun da deriz.Ama bu beyaz başka beyaz.Lahana,balık ve mantar gibi soframızdan hiç eksik etmemiz geren bir beyaz KARNIBAHAR.Karnıbaharın 21 tane antioksidan madde içerdiğini biliyor muydunuz? Karnıbaharın kendine has koku ve aromasını veren maddeler glukosinolat ve bazı fenolik bileşikler kansere karşı korumada etkindirler.İçeriğinde bulunan potasyum tansiyonu dengeler;demir anemiyi önler; izotiyosiyanat mesane kanserlerinde üremeyi durdurucu etki gösterir; ferrulik asit ağır metalleri kendine bağlayarak vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar; treonin ve quercitrin maddeleri ülsere karşı midenin iç çeperini sararak korur; quercitrin maddesi karaciğer metabolizmasında oluşan toksinlerin uzaklaştırıp,Alzheimer a karşı koruyucu özellik gösterir; C vitamini yağ yakım hızını arttırır;folik asit hamileler için önemlidir;B6 vitamini kolesterolü düşürür.Peki karnabahar yapraklarında 7 tane katarakt önleyici madde olduğunu biliyor muydunuz?Kronik kabızlığı önlemesi,idrar yolları enfeksiyonların da ki en etkili sebze olması,antimigren özelliği sayesinde migren hastaları için tüketimi önemli olması gibi sayısız faydaları vardır.Fazla tüketimi, iyot emilimini azalttığından Haşimato Troidi olanların sınırlı tüketmesi gerekmektedir.Yüksek pürin aminoasidi içerdiği için de gut hastalarının sınırlı tüketmesi gereken bir sebzedir. K vitamini deposu olan karnabahar, komadin türü ilaç kullanan hastalar için tüketimi minimum düzeyde olmalıdır. Haşlandığında bütün etken maddeleri suyu geçeceğinden buharda pişirmek karnabahar için en sağlıklı pişirme yöntemi olacaktır.Karnabaharı salata,püre,köfte ve yapraklarını et yemeklerinin yanında garnitür olarak servis edebilirsiniz.

 

 

 

Tags: