Diettherapy | Sınav Döneminde Beslenme
Diettherapy Beslenme ve Diyet Danışmanlık Merkezi’nde zayıflama, kilo alma, çocukluk çağı obezitesi, adölasan obezitesi, hamilelik ve emziklilik döneminde beslenme, kronik hastalıklarda beslenme, yeme bozukluklarında davranış değişikliği tedavisi ve kurumsal danışmanlık üzerine hizmetler sunulmaktadır.
diyet, beslenme, diyetisyen, beslenme danışmanlık, zayıflama, sağlık, kilo kontrolü, kilo alma, obezite, yeme bozukluğu, diettherapy, diyet terapi, ankara
466
post-template-default,single,single-post,postid-466,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Sınav Döneminde Beslenme

Sevgili takipçilerim ve danışanlarım ülke genelinde yüzbinlerce öğrencinin katılacağı Milli Eğitim Bakanlığınca 8. sınıflar için düzenlenen Liseye Geçiş Sınavı(LGS) sınavı yarın sabah uygulanacak📚✍🏼⏰…Sınava girecek olan tüm öğrencilere ve ailelerine bol şanslar diliyorum🍀🙏🏻…Peki çocuklarımızın geleceği için çok önemli bir sınav olan LGS öncesinde ve sınav sabahı öğrenciler nasıl beslenmeli ve nelere dikkat etmelidir?🍏🍳🍅🍞🧀🥛…

Sınavdan önceki günlerde ve sınav sabahı muhakkak kahvaltı yapılmalı.

Ders çalışırken şekerli gıdalar, cips, gazlı içecekler yerine taze-kuru meyveler,ceviz-badem gibi yağlı tohumlar,taze sıkılmış meyve suları tüketilmeli.

Besin zehirlenmelerine önlem olarak açıkta satılan besinler sınav öncesi asla tüketilmemeli.

Sınav öncesi gaz yapıcı besinlerden(kurubakliyat,lahana vs) uzak durulmalı.

Şekerli gıdalar gevşemeye neden olduğu için sınav öncesi daha çok C vitamininden zengin taze meyveler tercih edilmelidir.

Sınavdan önce fırınlanmış tavuk balık gibi protein içeriği ve içerdiği omega 3 yağ asitlerinin beyin hücrelerinin fonksiyonlarını arttırdığından tercih edilmeli.

Sınav esnasında susamaya neden olacağı için yağlı ve tuzlu gıdalardan uzak durulmalı.

Kafein içeren içecekler diüretik etkisi ile (çay, kahve ) idrar miktarını ve sıklığını arttırdığı için sınav öncesi içilmemeli.

Sırf yararlı olacak diye daha önceden denenmemiş gıdaları yememeli.

Şekerli gıdalar performansı düşürüp dikkat dağınıklığı yapacağından sınav sabahı kuru meyveler, ceviz, badem gibi kuruyemişler tercih edilmeli.

Sınav sabahı için ideal kahvaltı mönüsü:

1 adet haşlanmış yumurta

1 dilim kaşar peyniri

3 adet tuzsuz zeytin

1 tatlı kaşığı pekmez

2 dilim tam buğday ekmeği

2 tam ceviz veya 5 badem

1 bardak taze sıkılmış meyve suyu

2 adet kuru kayısı