Diettherapy | Kansere Karşı Koruyuculuğu En Yüksek Sebzelerin Başında Brokoli
Diettherapy Beslenme ve Diyet Danışmanlık Merkezi’nde zayıflama, kilo alma, çocukluk çağı obezitesi, adölasan obezitesi, hamilelik ve emziklilik döneminde beslenme, kronik hastalıklarda beslenme, yeme bozukluklarında davranış değişikliği tedavisi ve kurumsal danışmanlık üzerine hizmetler sunulmaktadır.
diyet, beslenme, diyetisyen, beslenme danışmanlık, zayıflama, sağlık, kilo kontrolü, kilo alma, obezite, yeme bozukluğu, diettherapy, diyet terapi, ankara
460
post-template-default,single,single-post,postid-460,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Kansere Karşı Koruyuculuğu En Yüksek Sebzelerin Başında Brokoli

Bağışıklık sistemini destekleyen C vitamini; anti inflamatuar etkiye sahip K vitamini; hamilelikte bebekte oluşabilecek spina bfida riskini azaltmak için gerekli folat;serbest radikalleri etkisiz hale getiren A vitamini ve selenyum; enerji oluşumunda yardımcı olan B vitaminleri ve fosfor minerali;sinirlerin iletimi ve kalbin kasılması için potasyum; kemik sağlığı için gerekli olan magnezyum ve kalsiyum içeriğindeki vitamin-minerallerin sadece bir kaçıdır.

İçeriğinde bulunan  lutein ve zeaxantin ise yaşa bağlı gözde oluşan maküla dejenerasyonu ve katarakt oluşum riskini azaltabilir.

Ayrıca brokoli içerdiği sulforaphen adlı bileşik sayesinde eklemlerde iltihaplanmaya neden olan enzimleri yok ederek kıkırdağın yapısını korur ve osteoartriti önler.

Biliyor musunuz brokolinin bir sırrı da yeni yeni keşfedildi?Brokoli, yapısındaki sülforafen fitokimyasalları ile diyabette oluşan yüksek kan şekerinin damar çeperleri ve doku hasarına yönelik yarattığı hasarları azaltabildiğidir.

Kansere karşı koruyuculuğu en yüksek gıdalardandır. İçerdiği yüksek orandaki klorofil,antioksidanlar ve antiinflamatuarlar nedeniyle ağız,akciğer,mide,kolon,meme,safra kesesi,yumurtalık,cilt,prostat ve yemek borusu gibi birçok kanser türüne karşı koruyucudur.

Brokoliyi seçerken sık, parlak yeşil ve hasar görmemiş olmasına dikkat etmelisiniz.Tepe kısmı sararmış olmamalıdır.

Brokoliyi buharda pişirerek pişirme esnasında oluşan %60 vitamin kaybını en aza indiririz. Brokoli aynı zamanda çiğ de tüketilebilen bir sebzedir. Yapılan son çalışmalar çiğ tüketilen brokolinin midede helicobakter pilorinin çoğalmasına ve mide duvarına yerleşmesini engellediğini göstermiştir.

Sonuç olarak anlattığım bu kadar  yarardan sonra sofralarımızda en az ayda 3 kez olmak üzere salatalarımızda,makarnalarımızda,omletlerimizde,ızgara etlerimizin yanında garnitür olarak artık yer vereceğiz değil mi?

100 gr brokoli 34 kaloridir.

Tags: