Diettherapy | Bel Çevresindeki Yağların Düşmanı Badem
Diettherapy Beslenme ve Diyet Danışmanlık Merkezi’nde zayıflama, kilo alma, çocukluk çağı obezitesi, adölasan obezitesi, hamilelik ve emziklilik döneminde beslenme, kronik hastalıklarda beslenme, yeme bozukluklarında davranış değişikliği tedavisi ve kurumsal danışmanlık üzerine hizmetler sunulmaktadır.
diyet, beslenme, diyetisyen, beslenme danışmanlık, zayıflama, sağlık, kilo kontrolü, kilo alma, obezite, yeme bozukluğu, diettherapy, diyet terapi, ankara
454
post-template-default,single,single-post,postid-454,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Bel Çevresindeki Yağların Düşmanı Badem

Kalsiyum,fosfor,çinko,demir, magnezyum,potasyum,karbonhidrat,doymamış yağ,protein,lif, A,B,C ve E vitaminleri gibi zengin içeriğe sahip olan badem multivitamin gücündedir.

Yunanistan,İran,İtalya,Fas,Protekiz, İspanya ve Türkiye ana üreticilerindendir. Türkiye’de en kaliteli üretim Datça Yarımadası’nda yapılmaktadır.

İçeriğindeki magnezyum kemik sağlığı açısından önemlidir.

Kuruyemişler içinde en yüksek miktarda lif oranına sahip olması açısından sindirime yardımcıdır.

Omega 3 yağ asidi içeriğinden ötürü LDL kollesterolün düşmesine yardımcı olur.

Protein miktarının fazla olması nedeniyle uzun sure tok tutar.

Badem yine çinko varlığından ötürü de bağışıklık sistemini güçlendirir.

İçindeki amiqdalin maddesi kanserden korur, koenzim Q10 ve Omega 3 ise yaşlanmayı önler.

Ayrıca badem cilt sağlığında hem içten hem de dıştan önemli bir rol oynayan muhteşem bir vitamin E kaynağıdır.E vitamini ciltteki hasarı onarır ve elastikiyetin korunmasını sağlar.

“Amerikan City of Hope Medical” ın yaptığı araştırmaya göre bademin kilo vermeye yardımcı olduğu ve hatta bel çevresinde ki yağlanmayı azaltıcı etkisinin olduğu tespit edilmiştir.

Satın alırken çiğ, kavrulmamış ve tuzsuz olanını almalı.Mümkünse, kabuklu ve kabuğu kolay kırılanı tercih edilmeli.

Bademin tanesi yaklaşık 7 kaloridir.

Badem yağı formuyla da dışarıdan destek alınabilir.Yine badem yağı saç kirpik ve kaş dökülmelerinde etkilidir.Ayrıca kuru ve yıpranmış saçlara canlılık verir.Badem yağı ve yine başka bir formu olan badem sütü ile de cildi nemlendirerek pürüzsüz görünmesini sağlayıp cilt rengini iyileştirme ve cilt problemlerini gidermeye fayda sağlamaktadır.

100 gr badem 598 kaloridir.

 

 

 

Tags: