Diettherapy | Soğuk Algınlığı Denince İlk Akla Gelen Bitkisel Çay Ihlamur
Diettherapy Beslenme ve Diyet Danışmanlık Merkezi’nde zayıflama, kilo alma, çocukluk çağı obezitesi, adölasan obezitesi, hamilelik ve emziklilik döneminde beslenme, kronik hastalıklarda beslenme, yeme bozukluklarında davranış değişikliği tedavisi ve kurumsal danışmanlık üzerine hizmetler sunulmaktadır.
diyet, beslenme, diyetisyen, beslenme danışmanlık, zayıflama, sağlık, kilo kontrolü, kilo alma, obezite, yeme bozukluğu, diettherapy, diyet terapi, ankara
446
post-template-default,single,single-post,postid-446,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Soğuk Algınlığı Denince İlk Akla Gelen Bitkisel Çay Ihlamur

Soğuk algınlığı denince akıllara ilk gelen bitkisel çay hiç şüphesiz ıhlamurdur.

Ihlamur ağaçları Kuzey Amerika, Meksika, Avrupa, Asya ve Japonya ya kadar her ılıman iklime sahip ülkelerde yetişmektedir. Haziran –Ağustos aylarında mis kokulu çiçekler açan bu güzel bitki sağlık için çok faydalıdır.Çicek ve yaprak ıhlamur olmak üzere iki çeşittir.

Ihlamur yaprakları güçlü antioksidanlardan flavonoidleri içerir. Bu özelliği ile soğuk algınlıkları, nezle ve gribal enfeksiyonlarda özellikle tedavide etkilidir.

Aynı zamanda içeriğinde müsilajlar ile mukus yatıştırıcı, balgam söktürücü özelliğinden viral veya bakteriyel boğaz enfeksiyonlarında, yüksek ateş şikayetlerinde, kronik öksürüklerde tedaviye yardımcı olur.

Ayrıca kabızlığı giderir ve hazmı kolaylaştırır.

Çiçeklerinde bulunan uçucu yağlar ile vücudu rahatlatarak ve gerginliği alarak, özellikle akşam saatlerinde tüketilmesi ile uykuya yardımcı olur.

Ayrıca kalp çarpıntısı,yüksek tansiyon,kramp çözücü,terletici,idrar söktürücü,başağrısı, için de fayda sağlar.

Yapilan araştırmalar ıhlamur çayı ve birkaç aspirinle tedavi edilen gripli çocukların, penisilin ve sulfonamidle tedavi edilen çocuklardan daha cabuk iyileştiklerini ve bu tedavide daha az sorun çıktığını göstermiştir.

Aktar ve benzeri dükkânlardan alınan ıhlamurun kaç yıllık olduğunun bilinmemesinin yanında, mikroorganizma ve mikroorganizmaların meydana getirdiği aflatoksinler gibi zararlı maddeler taşıyan ıhlamur satın alma riski yüksektir.Doğal ortamdan kendi topladığımız ya da kaynağının güvenli olduğunu bildiğimiz veya bilinen firmaların poşet ıhlamurlarının kullanılması, sağlık için gerekli bütün analizler yapılmış olduğu için, tavsiye edilmektedir.

Hazırlanışı:Ihlamuru bir süzgece alıp, tozunun akması için soğuk su ile yıkayın. Damak zevkine göre tarçın, ayva(ki benimde tercihim), elma ve karanfilde ilave edebilirsiniz.Demliğe koyun. Üzerine kaynar su ekleyin. 3 dakika dinlendirin. Fakat kupanın üzeri demlenirken taşıdığı uçucu yağın kaybolmasını önlemek için kapatılmalıdır. Aynı sebeple üzerine limon sıktığımızda da limonda ki sitrik asit bütün uçucu yağları çözdüğü için içtiğimiz sadece ılık limonlu su olur.

 

Tags: