Diettherapy | Doğal Damar Genişletici Kırmızı Pancar
Diettherapy Beslenme ve Diyet Danışmanlık Merkezi’nde zayıflama, kilo alma, çocukluk çağı obezitesi, adölasan obezitesi, hamilelik ve emziklilik döneminde beslenme, kronik hastalıklarda beslenme, yeme bozukluklarında davranış değişikliği tedavisi ve kurumsal danışmanlık üzerine hizmetler sunulmaktadır.
diyet, beslenme, diyetisyen, beslenme danışmanlık, zayıflama, sağlık, kilo kontrolü, kilo alma, obezite, yeme bozukluğu, diettherapy, diyet terapi, ankara
440
post-template-default,single,single-post,postid-440,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Doğal Damar Genişletici Kırmızı Pancar

Kırmızı pancar, A,B,C vitaminleri; fosfor, demir, bakır, potasyum, magnezyum, kalsiyum, brom, çinko ve manganez mineralleri bakımından zengindir.

Zengin antioksidan maddeler olan beta karoten, lutein ve zeaksantin gibi karotenoidleri içerir.

Yapısındaki folik asit nedeniyle gebelik dönemi için iyi bir besindir.

Demir içeriğiyle kansızlık tedavisinde etkilidir.

İçeriğindeki silisyum minerali kemik erimesi riskini azaltır.

Pancara rengini veren betanin ve vulgaxantinin antioksidant etkileri yüksektir.

Uzun süre pişirildiğinde(buharda 15 dakikadan az, fırında 1 saati geçmeyecek şekilde) bu antioksidan madde miktarları azalmakta ve antioksidan etkileri kaybolmaktadır.

Kırmızı pancar yarı yarıya havuç ile kokteyl edilirse alyuvar sayısını kısa sürede yükseltir ve 24 saat boyunca hipertansiyon üzerinde olumlu etki gösterir.

Kanın temizlenmesi, karaciğerin zehirlerden arınması ve iltihapları önleyici, azaltıcı ya da ortadan kaldırıcı etkileri mevcuttur.

Pancarda bulunan nitratın vücutta nitrik oksitte dönüşerek damarları genişlettiğini kan dolaşımını kolaylaştırdığını yapılan çalışmalar göstermektedir.

Ayrıca pancar bağışıklık sistemini destekleyen C vitamini içerir.

Son olarak idrar söktürücü, kabızlığı giderici ve kaynatıp içilirse böbrek kumlarını dökmekte faydalı olabilir.

Marketlerde sık sık gördüğümüz kırmızı pancarın faydalarının bu kadar fazla olduğunu öğrendikten sonra umarım almadan marketten çıkmazsınız artık…

100 gr kırmızı pancar 43 kaloridir…