Diettherapy | Hazır Kek Yerine Ev Yapımı Kekleri Neden Tercih Etmeliyiz?
Diettherapy Beslenme ve Diyet Danışmanlık Merkezi’nde zayıflama, kilo alma, çocukluk çağı obezitesi, adölasan obezitesi, hamilelik ve emziklilik döneminde beslenme, kronik hastalıklarda beslenme, yeme bozukluklarında davranış değişikliği tedavisi ve kurumsal danışmanlık üzerine hizmetler sunulmaktadır.
diyet, beslenme, diyetisyen, beslenme danışmanlık, zayıflama, sağlık, kilo kontrolü, kilo alma, obezite, yeme bozukluğu, diettherapy, diyet terapi, ankara
434
post-template-default,single,single-post,postid-434,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Hazır Kek Yerine Ev Yapımı Kekleri Neden Tercih Etmeliyiz?

Çoğumuz marketlerden aldığımız içeriğinde glikoz şurubu bulunan hazır kek ve bisküvileri satın alıyoruz.Halbuki yapımı çok basit ve maliyeti düşük olan ev yapımı keklerin içine pekmez ve kuru üzüm koyarak besin değerini arttırabiliriz. Pekmez ve kuru üzümün yapısında bulunan demir mineralinden dolayı yaptığımız ev yapımı kekler, çocuk beslenmesi için çok faydalı bir besin haline gelir.Aslında paketlenmiş tabiri caizse abur cuburların içinde bulunan glikoz şurubunun zararlarını bilsek bir daha tüketir miyiz?

Ben naçizane üstüme düşen görevi bilgimin yettiğince yapmak isterim.Efendim şimdi şöyle ki:
Glikoz şurubu bir diğer adıyla mısır şurubu, mısır nişastasından üretilen bir şeker türüdür.Beyaz şekerden çok daha tatlı olduğu ve daha ucuza mal edildiği için gıda sanayisinde şekere göre daha çok tercih edilir.

Peki glikoz şurubunun bizim sağlığımıza olan kötü etkilerini biliyor musunuz?Glikoz şurubu içeren bir besini tükettikten kısa bir süre sonra hissettiğimiz derin bir açlıktır.Bu his aslında hızlı yükselttiğimiz şeker seviyemizin hızlı düşerek oluşturduğu tehlikeli bir histir.Aslında beynimiz açlığı midenin doluluğu ile değil kanımızdaki şeker oranına bakarak ölçer.Düşük şeker sırasında çok aç olduğunuzu hissedersiniz ve glikoz şuruplu kek ve bisküvi gibi paketlenmiş ürünleri alarak açlığı önlediğinizi düşünürsünüz.Bu kısır döngü aslında işte böyle devam eder.Bu döngünün sonucu obezite ve Tip 2 diyabet hastalığıdır.

Bir tek bu değil tabi.Vücutta salgılanan ve Leptin adı verilen yağ yakımını başlatma etkisine sahip hormonun salgılanmasını engellediğini; uzun vadede kansere sebep olduğunu; astım ve multiple skleroz gibi hastalıklara neden olduğunu; karaciğer büyümesine neden olduğunu; böbreklerde taş oluşumuna neden olduğunu; alzheimer hastalığı riskini arttırdığını biliyor muydunuz?

Artık öğrendiniz.Bundan sonra çocuklarınıza ve kendinize glikoz şurubu içeren hazır paket gıdalardan almayı halen düşünüyor musunuz?

1 dilim(50gr) şekersiz kuru üzümlü ve pekmezli kek 124 kaloridir.